Ψηφιακός τουριστικός οδηγός

Περιγραφή του τουριστικού οδηγού

Οτιδήποτε και αν χρειαστεί ο χρήστης θα το βρει "μέσα" στον ψηφιακό τουριστικό οδηγό, χωρίς να απαιτείται κάποιο υψηλό επίπεδο γνώσης χειρισμού των υπολογιστών.

Αναλυτικά οι κατηγορίες του τουριστικού οδηγού είναι: Πληροφορίες για την πόλη και την ιστορία της, αξιοθέατα, παραλίες, χρήσιμα τηλέφωνα, τοπικά προϊόντα, εστιατόρια, διασκέδαση-ψυχαγωγία, αγορές, εκθέσεις, μέσα μεταφοράς, ενοικιάσεις, καιρός, ζώνες ώρας, ισοτιμίες νομισμάτων, τίτλοι ειδήσεων, διαμονή, internet.

Μία επιπλέον κατηγορία αφορά στην αξιολόγηση του ξενοδοχείου από τους πελάτες και στην παρουσίαση των υπηρεσιών του.

Τα φίλτρα αναζήτησης που υπάρχουν σε κάθε κατηγορία, εμφανίζουν με μόνο ένα κλικ τα αποτελέσματα που ενδιαφέρουν το χρήστη. Αυτά τα αποτελέσματα ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να τα ταξινομήσει με βάση διάφορα κριτήρια, όπως την απόσταση από το ξενοδοχείο, την κατεύθυνση κ.ά. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης των αποτελεσμάτων πάνω στο χάρτη, καθώς και οδηγίες μετάβασης σε αυτά.

Τεχνολογία λογισμικού

Το λογισμικό από τεχνικής άποψης χρησιμοποιεί μία από τις πιο εξελιγμένες και δοκιμασμένες γλώσσες προγραμματισμού της πληροφορικής. Αυτό της χαρίζει μοναδική ταχύτητα και σταθερότητα λειτουργίας που σε συνδυασμό με την ποιότητα και τις ικανότητες του υπολογιστή τα αποτελέσματα γίνονται θεαματικά.